De beste tips om direct energie besparingen te boeken!

 • Posted on
 • Posted in Energie

Sharing is caring!

Energiebesparende tips besparen u geld. Door eenvoudige veranderingen aan te brengen in de manier waarop u energie gebruikt, kan uw gezin een aanzienlijke daling zien in de energierekeningen die u elke maand betaalt. Het goede nieuws is dat de meeste van de volgende energiebesparende tips gemakkelijk te doen zijn en slechts een beetje extra aandacht vereisen.

 1. Gebruik een programmeerbare thermostaat die de temperatuur in huis op peil houdt. Zo kunt u, als u de hele dag aan het werk bent, de airconditioning wat hoger en de warmte wat lager instellen.
 2. Houd de koelkast en de vriezer vol. Dit vermindert de hoeveelheid energie die deze systemen nodig hebben.
 3. Laat de thermostaat in de winter twee graden zakken en in de zomer twee graden omhoog.
 4. Trek de stekker uit het stopcontact van ongebruikte apparaten. Ze verbruiken nog steeds energie alleen al door de stekker in het stopcontact te steken, ook al lijken ze uit te staan.
 5. Houd computers en grote televisies uit als ze niet in gebruik zijn. Veel van de grotere televisies, waaronder LED-schermen, verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie.
 6. Houd apparaten uit tijdens de piekuren, zoals van 4 tot 6 uur ‘s middags, vooral als uw nutsbedrijven in die tijd meer opladen.
 7. Om de kosten van het wassen van kleding te verlagen, gebruikt u koud water in de spoelcyclus. Probeer droge kleding te lijndiensten wanneer dat mogelijk is.
 8. Investeer in lampen die langer meegaan. Nieuwe modellen zien er misschien vreemd uit, maar ze verminderen de behoefte aan energie aanzienlijk. Vervang ze, als het nodig is.
 9. Gebruik zonne-energie wanneer je maar kunt. Zelfs als je het alleen maar gebruikt om je loopbrug ‘s nachts te verlichten. Zonne-energie apparaten zijn gratis te gebruiken.
 10. Koop altijd energiezuinige apparaten voor uw huis. Wanneer u een apparaat moet vervangen, overweeg dan de efficiƫntie ervan.

Het doen van een van deze energiebesparende tips zal u helpen om te besparen op uw kosten te beginnen meteen. Het duurt maar een paar minuten om te beginnen, maar de resultaten zijn de moeite waard.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares