De inboedelverzekering voor je nieuwe stekkie: 3 manieren om het aanbod te vergelijken

Sharing is caring!

Bij het overwegen van een inboedelverzekering moet men altijd op zoek gaan naar de beste waarde. Het is altijd de moeite waard om de prijzen te vergelijken. Zelden zal men bij de eerste poging de goedkoopste verzekering vinden. En, de enige manier om zeker te zijn is om te vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen.

Een van de belangrijkste verzekeringen

Een zeer belangrijk onderdeel van de verzekering van een huiseigenaar is de inboedel- of eigendomsverzekering. Dit is het deel van de polis dat dekt wat er in uw huis is, in tegenstelling tot de structuur zelf. Dit omvat zaken als meubilair, apparaten, kleding, enzovoort. Er zijn enkele zeer belangrijke zaken waarvan u zich bewust moet zijn bij het vergelijken van inboedelverzekeringen.

Ten eerste is het heel goed mogelijk, zo niet waarschijnlijk, dat u een woning heeft die niet automatisch gedekt wordt door de typische polis. Heeft u bijvoorbeeld dure sieraden, munten, kunstwerken, bont of iets dergelijks? Heel vaak zal er een speciale polisruiter moeten worden toegevoegd om dekking te krijgen voor dit soort zaken. Kijk dus bij het vergelijken van verzekeringen naar hoe er met dit soort zaken wordt omgegaan.

De vervangingswaarde

Vervolgens moet men kijken of de vervangingswaarde of de contante waarde is wat verzekerd wordt. Vervangingswaarde is hoeveel het zou kosten om het item te vervangen op dit moment. Zeg, je hebt een vaatwasser die 10 jaar oud is. De contante waarde van dat apparaat is op dit moment veel lager dan de prijs die er oorspronkelijk voor betaald is. Een verzekering voor de vervangingswaarde zou de kosten van de vervanging van dat artikel dekken, in tegenstelling tot het eenvoudigweg voorzien in de huidige contante waarde ervan.

Gelieve te begrijpen dat het voor veel huiseigenaarsverzekeringen typisch is om een contante waardeverzekering aan te bieden. Een vervangingswaardeverzekering moet specifiek worden aangevraagd. En, zoals u zich kunt voorstellen, is het duurder.

Er zijn ook nog andere verzekeringen die je zeker moet hebben

Tot slot moet u zich realiseren dat een verzekering voor de inhoud van de woning slechts één stukje van de verzekeringspuzzel van de huiseigenaar is. Andere onderdelen van de verzekering zijn het verzekeren van de structuur zelf (waar de vervangingswaardeverzekering ook een rol speelt) en een aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u in geval van schade aan iemand die zich op uw terrein bevindt.

Het punt is, dat alleen al omdat u tevreden bent met een deel van de dekking van een polis (zoals de inboedel) u misschien veel liever heeft dat een ander bedrijf een ander deel van het pakket van de huiseigenaar behandelt (bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering). Weet gewoon dat uw vergelijking moet zijn van de hele huiseigenaar polis, niet alleen geselecteerde delen ervan.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares