De meest voorkomende redenen voor de weigering van de levensverzekering

Sharing is caring!

Misschien zoekt u naar een verzekering en probeert u uit te vinden of u zich kunt kwalificeren. In dit artikel leert u over de top 5 redenen waarom mensen worden afgewezen voor een verzekering, evenals een aantal tips over hoe ze te vermijden.

De gezondheidsredenen spelen het vaak parten

De meest voorkomende reden waarom mensen worden afgewezen voor de verzekering is dat ze niet in aanmerking komen vanwege hun huidige of vorige gezondheidsgeschiedenis. De meeste verzekeringsmaatschappijen willen bijvoorbeeld een of twee jaar wachten vanaf het moment dat iemand kankervrij is, of vanaf het moment van een hartaanval. Andere keren kunnen meerdere gezondheidsproblemen samen ervoor zorgen dat u geweigerd wordt voor de verzekering.

Bijvoorbeeld, terwijl diabetes alleen geen oorzaak kan zijn voor een daling voor de levensverzekering, kan je geweigerd worden als je diabetes, depressie, ADHD, en overgewicht hebt. Als u denkt dat u het risico loopt om geweigerd te worden vanwege uw gezondheid, zorg er dan voor dat u werkt met een agent die een verzekering met een hoog risico begrijpt.

Het niet kunnen nakomen van financiële verplichtingen

De meeste mensen weten niet dat er een limiet is aan de hoeveelheid verzekeringen die je kunt kopen. Een van de manieren waarop verzekeringsmaatschappijen bepalen voor hoeveel verzekeringen u in aanmerking komt, is op basis van uw jaarinkomen. Als je geen inkomen hebt, moet je een financiële rechtvaardiging hebben om je te verzekeren.

Als je er geen kunt verzinnen, zal de levensverzekeringsmaatschappij je weigeren een verzekering af te sluiten. Een punt om op te merken is dat als uw echtgeno(o)t(e) of belangrijke andere persoon een verzekering heeft, u meestal voor hetzelfde bedrag in aanmerking komt, zelfs als u geen inkomen heeft om in aanmerking te komen.

Levensverzekering afsluiten tijdens een faillissement

Als u momenteel door een faillissement gaat, zullen de meeste levensverzekeringsmaatschappijen uw verzekeringsaanvraag afwijzen. Hoofdstuk 7 wordt meestal als erger beschouwd dan een hoofdstuk 11,12 of 13. Dit betekent dat u mogelijk een jaar moet wachten vanaf een hoofdstuk 7 faillissement, terwijl u misschien in aanmerking komt voor een verzekering als u al een betalingsregeling heeft en midden in een hoofdstuk 11,12 of 13 faillissement zit.

Uw criminele verleden

Als u een strafblad heeft, met name een strafblad dat een of meer misdrijven bevat, kunt u worden geweigerd voor de verzekering. Afhankelijk van het misdrijf, de veroordeling en hoe lang geleden uw voorwaardelijke vrijlating is geëindigd, kunt u wel of niet worden goedgekeurd voor een levensverzekering. Als u op voorhand en eerlijk bent over uw verleden, kunt u er het beste voor kiezen om goedgekeurd te worden.

Als u zich bezighoudt met levensverzekeringen zijn er een paar dingen die u moet doen. Ten eerste, wees volledig eerlijk over uw situatie, of het nu gaat om de gezondheid of om een andere kwestie. Hoe meer informatie uw agent en de verzekeringsmaatschappij hebben, hoe beter. Ten tweede, zorg ervoor dat u werkt met een agent die de ervaring heeft om u te helpen navigeren door de verschillende richtlijnen van de verzekeringsmaatschappijen, zodat u de beste kans op het krijgen van goedgekeurd voor de levensverzekering.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares