Handige tips om te besparen op de energiekosten van diepvriezers en koelkasten

  • Posted on
  • Posted in Energie

Sharing is caring!

Uw koelkast kan een van de hoogste energieverbruikers in de keuken zijn. Door er alles aan te doen om dat energieverbruik te verminderen, kunt u uw energiekosten elke maand echt verlagen. Energiebesparing kan niet alleen helpen om de kosten van uw huishouden te verlagen, maar is ook goed voor het milieu.

Wat kun je doen om de koelkast of vriezer efficiënter te maken?

Zorg ervoor dat de deuren van uw koelkast en vriezer luchtdicht afgesloten zijn. Test ze door een verlichte zaklamp in de koelkast of vriezer te plaatsen tijdens de nachtelijke uren met alle lichten uit in de kamer. Ga op een kruk staan om de bovenkant van de deur te controleren. Gebruik een handtasje om de onderkant van de deur te controleren op lichtinval. Neem een haardroger en verwarm het lekkagegebied op de afdichting zelf. Strek de afdichting naar buiten; deze heeft de neiging om terug te komen in zijn oorspronkelijke vorm.

Als het gescheurd is, breng dan een laagje rubberlijm aan op het gebied en laat het een nachtje drogen. Als het gat te groot is om met lijm te kunnen afdichten, kan het nodig zijn om gebruik te maken van reparatiediensten voor apparaten, ze zullen de deurpakkingen moeten vervangen. Hoe eerder je het doet, hoe beter, je koelkast zal niet lang meegaan zonder een goede afdichting.

Reinig de rubberen strips

Reinig de deurpakkingen (de flexibele stroken rond de deur die de koude lucht binnenin afdichten) met een spons van een zachte doek die goed gedrenkt is in een mild reinigingsmiddel en warm water. Spoel en droog. Gebruik nooit reinigingswas, bleekmiddel, sterke detergenten of reinigingsmiddelen op basis van petroleum op pakkingen.

Niet bij warme apparatuur plaatsen

Plaats uw vriezer en koelkast uit de buurt van apparatuur die warmte produceert, zoals bereik. Ook moeten ze buiten direct zonlicht staan.

Ventilatie

Zorg voor een goede ventilatie. Zorg voor voldoende afstand tot de wanden en kasten – zie de aanbevelingen van de fabrikant.

Andere makkelijke tips voor de vriezer en koelkast

  • Houd de deur niet te lang open. Maak een mentale lijst van de dingen die u uit de koelkast moet halen voordat u de deur opent en neem ze allemaal tegelijk mee naar buiten. Wanneer u dingen terugzet, probeer ze dan op dezelfde plaats te zetten, zodat u ze gemakkelijk kunt lokaliseren en de tijd dat de deur open is, kunt verminderen.
  • Bewaar de producten losjes in de koelkast om een goede luchtcirculatie mogelijk te maken.
  • Dek alle kommen af die vloeistof bevatten; dit houdt de luchtvochtigheid in het interieur lager en vermindert het werk van de compressor.
  • Koel zeer warme voedingsmiddelen kort af bij kamertemperatuur voordat u ze in de koelkast plaatst, maar laat ze niet te lang staan. Als het voedsel te lang ongekoeld blijft, zal er bacteriegroei ontstaan.
  • Kies de juiste maat koelkast voor uw gezin en uw winkelgewoonten.
  • Houd de condensorspoelen schoon. Als er zich stof of vuil ophoopt, zal dit de werking van het apparaat nadelig beïnvloeden. Gebruik om de vier maanden een stofzuiger en een condensorborstel van de koelkast om het stof te verwijderen. Het schoonhouden van de condensor onder de koelkast is niet alleen belangrijk voor de energiebesparing, maar ook voor de lange levensduur van het apparaat.
Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares