Leasen van een auto heeft zijn voor- en nadelen die je moet overwegen voor je definitieve besluit

Sharing is caring!

Het leasen van een nieuwe auto kan lastig zijn. Vaak worden kopers gelokt door de lage maandelijkse kosten van autoleasing, maar leasing is niet altijd de beste optie. Deskundigen zijn het erover eens dat leasing een goed idee is als u regelmatig om de 2 jaar van auto wisselt en de voorkeur geeft aan het rijden met nieuwe auto’s. Bij het leasen van een auto hoeft u zich alleen maar zorgen te maken over de maandelijkse betalingen en kilometerlimieten – niet over inruilwaarden of het particulier verkopen van uw auto.

Voordelen van auto leasen

De voordelen van autoleasing worden duidelijk voor de meeste mensen die in relatief korte tijd meerdere nieuwe auto’s hebben gekocht. Het betalen van die hoge maandelijkse betalingen kan een verspilling van uw budget lijken, om nog maar te zwijgen van de waardevermindering die u ondervindt bij inruil.

De meeste mensen die hun auto’s inruilen in een periode van ongeveer 2 jaar hebben de neiging om een auto als een maandelijkse uitgave te zien in tegenstelling tot een goed, dus voor hen is het zinvol om ofwel minder te betalen of meer auto’s te krijgen voor hetzelfde bedrag per maand.

Niet voor iedereen is auto lease geschikt

Aan de andere kant is autoleasing niet het beste idee voor mensen die hun auto meestal langer dan 2 jaar houden. Het grootste probleem met autoleasing is dat het het meest aantrekkelijk is voor degenen die het zich het minst kunnen veroorloven. Laten we eens kijken naar een voorbeeld. Stel dat u een nieuwe auto heeft gekocht tegen een maandelijkse betaling van € 400 per maand gedurende 5 jaar.

Stel dat de auto ongeveer 10 jaar in goede staat blijft. Dat is een totale kostprijs van € 24.000 over 10 jaar, of €200 per maand. Laten we ervan uitgaan dat de auto 15% van de oorspronkelijke waarde behoudt als hij na 10 jaar dienst wordt ingeruild en de resterende €3.600 van de waarde aftrekken van de totale kosten. Dat brengt de gemiddelde maandelijkse kosten op ongeveer 170 euro per maand. Uiteraard zou een leaseprijs van € 250 per maand geen koopje zijn, vooral gezien het feit dat de autoprijzen omhoog gaan en uw betalingen waarschijnlijk zullen toenemen met elke nieuwe lease.

Kortom, leasing is niet voor iedereen weggelegd. Als u denkt dat uw economische situatie stabiel genoeg is, en u houdt ervan om nieuwe auto’s te rijden, dan past autoleasing waarschijnlijk goed bij u. Maar of u nu leasen of kopen, ik zou altijd aanraden met behulp van een nieuwe auto kopen service om concurrerende lease of prijsopgaven eerst te krijgen. Op die manier kunt u zelf de wiskunde doen en beslissen of u moet leasen of kopen.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares