Nieuwe motor kopen? Doe het met een financiering!

Sharing is caring!

Heel wat mannen, en ook heel wat vrouwen, denken na over de voordelen van motorfietsen. De besparing op benzine en het gemak in de file zijn waarschijnlijk de redenen, maar in de meeste gevallen zijn de pure opwinding van het bezitten en rijden op een motorfiets en het ervaren van de vrijheid en de frisse lucht de doorslaggevende factoren.

Slechts een paar mensen nemen hun opties zorgvuldig door voordat ze gaan motor rijden, maar als je jong en vitaal bent, gebeurt dit niet altijd! Maar al te vaak, als je je droom motor ziet, heb je al besloten om hem te kopen, nog voordat je hebt bedacht hoe je hem moet betalen. Dit is niet de verstandigste manier, maar wel heel begrijpelijk.

Iedereen heeft wel eens een verlangen gehad naar een vette motor

Maar vroeg of laat gaan we weer aan de slag, met onze voeten op de grond, en dan wordt het tijd dat we gaan uitzoeken wat we kunnen doen om de droom motor te krijgen.

Zolang je een regelmatig inkomen hebt, is er meestal een manier om financiële hulp te krijgen om je motor te kopen. Eerst en vooral moet je zien hoeveel besteedbaar inkomen je eigenlijk elke maand hebt nadat al je gebruikelijke uitgaven zijn voldaan. Als je dit bedrag eenmaal hebt vastgesteld, is het nu tijd om online te gaan en te zien welke financiële hulp beschikbaar is. Hier zijn enkele richtlijnen om te zoeken:

Minimale maandelijkse aflossing bij een motor lening

Wat zijn de rentepercentages en kosten? Zoek uit of de rente vast is, of dat het waarschijnlijk is dat deze zal schommelen. Schommelingen kunnen u soms ten goede komen als ze dalen, maar aan de andere kant, als ze stijgen, kunnen ze u ruïneren! Wat zijn alle kosten en toeslagen waar u misschien niet direct van op de hoogte bent? Zorg ervoor dat u dit alles eerst in de openbaarheid krijgt. Lees alle kleine lettertjes!

Vergeet niet dat er ook nog verzekeringskosten zijn. De verzekering varieert soms sterk afhankelijk van de verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar ook van je leeftijd, je verleden, enz.

Mag je boetevrij meer afbetalen?

Een zeer belangrijke overweging die u moet uitzoeken is wat er gebeurt, mocht u uw maandelijkse betalingen verhogen wanneer u het extra geld heeft, en wat de gevolgen daarvan zijn voor uw contract. Betaalt u uiteindelijk minder rente, of bent u gebonden aan een bepaald bedrag aan rente, ongeacht hoe snel u uw motorlening afbetaalt? In sommige gevallen kunnen er “onderbrekingskosten” in rekening worden gebracht als u het contract op enigerlei wijze wijzigt.

Wachten op de goedkeuring

Zodra u een kredietverstrekker hebt geselecteerd, is het nu tijd om de goedkeuring van deze potentiële kredietverstrekker van u, als koper, te vragen. Uiteraard is uw financiële draagkracht en uw kredietwaardigheid in het verleden van groot belang. Uw kredietverstrekker zal waarschijnlijk ook eisen dat uw nieuwe motor evenveel waard is als het bedrag dat u wilt lenen. Uw voorgestelde verzekeringscontract zal voor hen van groot belang zijn. Ze kunnen uw verzekering zelf regelen, of ze zullen het bedrijf dat u kiest willen goedkeuren en het contract zelf onderzoeken.

Op uw beurt moet u net zo voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat u een bekende en vertrouwde firma van financiële dienstverleners heeft. U moet al hun voorwaarden en eisen zorgvuldig onderzoeken om na te gaan of ze eerlijk en aanvaardbaar zijn voor u. U zult er vaak goed aan doen om financiële pakketten van veel verschillende bedrijven te vergelijken voor motorleningen.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares