Ook in de zomer kun je flink besparen op de energierekening

  • Posted on
  • Posted in Energie

Sharing is caring!

Tenzij u een isolatierevisie plant, bent u slechts zo goed als de isolatie tussen uw muren. Deze drie eenvoudige tips zijn de eenvoudigste dingen die u kunt doen met de grootste energiebesparende terugverdientijd deze zomer.

Jaloezieën en rolluiken werken perfect

Geloof het of niet gebruik maken van de positionering van uw jaloezieën en rolluiken tijdens de hete zomermaanden, is een uiterst effectieve manier om om te gaan met zonnewarmtewinst. Het is geen stralingsbarrière, maar het verschil tussen het niet sluiten van jaloezieën en rolluiken tijdens het heetste deel van de dag is enorm.

Wanneer u uw huis bijvoorbeeld ‘s morgens wilt verwarmen, zorg er dan voor dat uw jaloezieën en rolluiken open zijn, zodat de stralingswarmte dwars door alle raamopeningen heen kan, zonder dat er een thermische onderbreking plaatsvindt die de kamers binnenin op natuurlijke wijze opwarmt. Wanneer u de warmte uit uw woonruimte wilt houden, zorg er dan voor dat de jaloezieën en rolgordijnen gesloten zijn.

Ventilatoren kunnen de oplossing zijn

Het gebruik van ventilatoren is een efficiënte, goedkope manier om uw huis koel te houden of af te koelen. Als u gebruik maakt van airconditioning, is het gebruik van ventilatoren om de lucht te verplaatsen en te mengen een geweldige manier om de voordelen van koeling eerder te voelen, wat resulteert in minder energieverbruik. Het gevoel van licht bewegende lucht gaat altijd een heel eind om u zich koeler te laten voelen. Het is als een zacht briesje. Als u geen airconditioning heeft, gebruik dan boxventilatoren in uw raamopeningen.

Zorg ervoor dat de ventilatoren op elk moment dat er koelere lucht buiten is, die je naar binnen wilt brengen, gericht zijn. Voor toepassingen overdag, wanneer de warmte stijgt, moet u de ventilatoren naar buiten laten wijzen om ervoor te zorgen dat de lucht wordt uitgewisseld. Door dit eenvoudige trucje te doen, wordt een zekere luchtbeweging gegarandeerd, waardoor je je een paar graden koeler voelt.

Isolatiesysteem

Om uw isolatiesysteem optimaal te laten functioneren, moet u helpen de luchtbeweging te stoppen. De warmte stroomt altijd naar de kou. Dit betekent dat er altijd een inspanning zal zijn voor luchtinfiltratie in uw huis. U kunt dit drastisch minimaliseren door wat breeuwen aan te schaffen. Breeuwen is relatief goedkoop. Dicht alle kieren af waar lucht binnen kan komen.

De grootste zorggebieden zijn over het algemeen rond uw deuren en ramen. Controleer ook rond de trimvlakken. Venster-airco’s zijn een ander belangrijk ingangsgebied. Deze units moeten veel harder werken als ze niet goed geïsoleerd zijn. Controleer het gebied en isoleer en laat de plaatsen waar zich luchtkleppen bevinden, afkoelen.

Als u deze tips in de loop van de zomer gebruikt, zult u zich niet alleen koeler voelen, maar zal uw energierekening ook koeler zijn. Deze tips alleen al kunnen gemakkelijk oplopen tot meer dan een paar honderd dollar aan besparingen.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares