Thuis energie besparen is voortaan geweldig makkelijk, ook je portemonnee wordt gespekt!

  • Posted on
  • Posted in Energie

Sharing is caring!

Het afgelopen jaar is een economische achtbaan geweest, waardoor veel gezinnen hebben moeten bezuinigen op hun uitgaven. Als u zich afvraagt hoe u uw maandelijkse uitgaven kunt verminderen, kijk dan rond in uw huis voor manieren om energie te besparen en uw energierekeningen te verlagen. Hier zijn zeven eenvoudige dingen die u kunt doen om energie te besparen in uw huis.

Vervang alle gloeilampen

CFL-lampen verbruiken vijfenzeventig procent minder energie dan gewone gloeilampen. Bovendien is de gemiddelde Energy Star gekwalificeerde CFL-lamp ontworpen om 8.000 uur mee te gaan. Dat is meer dan zeven jaar bij een gemiddeld gebruik van vier uur per dag. De energie die alleen al in het eerste jaar wordt bespaard, betaalt de gloeilamp.

Veel apparaten en elektronische apparaten verbruiken een kleine hoeveelheid elektriciteit, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Om deze stroomuitval te voorkomen, dient u na gebruik de stekker van alle apparaten uit het stopcontact te halen. Sluit al uw computerapparatuur aan op een stekkerdoos en haal de stekker uit het stopcontact als u klaar bent met de computer.

Verminder warmteverlies bij je ramen

Als uw ramen niet nieuw en energiezuinig zijn, installeer dan raamkoffers voor binnenshuis die verkrijgbaar zijn bij de meeste bouwmaterialenhandelaren. Stop de luchtinfiltratie door ervoor te zorgen dat het plastic over de hele omtrek van het raam stevig wordt bevestigd. Om stralingswarmteverlies te verminderen, sluit u ‘s nachts uw gordijnen en zonnewering.

Water besparen is altijd goed

Installeer beluchters met een laag debiet en douchekoppen om het waterverbruik te verminderen. Als u een lekkende kraan of toilet heeft dat na het doorspoelen doorloopt, repareer deze dan. Als u dit stromende water niet controleert, kan uw waterrekening snel oplopen.

Verlaag de thermostaat van uw boiler tot niet meer dan 120 graden. Isoleer uw boiler. Dit is vooral belangrijk als uw boiler zich in een onverwarmd gebied van uw huis bevindt. Het isoleren van uw boiler kan het verlies aan stand-by warmte met 25-40 procent verminderen en u tot 5 procent besparen op uw jaarlijkse waterverwarmingsrekening. Een typische familie van vier besteedt gemiddeld $350 aan warm water. De besparingen van uw eerste jaar ($15-17) betalen voor de isolatie-uitrusting en u zult in de komende jaren geld vooruit zijn.

Bekijk je thermostaat verbruik

Verlaag uw thermostaat in de winter en verhoog hem in de zomer. U zult verbaasd zijn hoe snel uw lichaam zich zal aanpassen aan de nieuwe “normale” temperaturen. Voeg kleding toe of verwijder deze indien nodig om uw comfortniveau te behouden. Optimaliseer de prestaties van uw verwarmingssysteem door de luchtfilters regelmatig te vervangen. Zorg ervoor dat uw warmeluchtregisters, plintverwarmers of radiatoren niet worden geblokkeerd door meubels of gordijnen.

Doe het licht uit als u een kamer verlaat. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om energie te besparen. Vraag jezelf dit af: Hoeveel keer per dag laat ik een kamer aanstaan als er niemand in de kamer is? Stel je voor hoeveel uur per jaar dat is. Maak er een gewoonte van om alle lichten uit te doen als je een kamer verlaat.

Door het toepassen van deze 7 eenvoudige tips kunt u aanzienlijke energiebesparingen realiseren. Begin vandaag nog en betaal uw besparing morgen in uw portemonnee.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares