Tramadol

Tramadol ohne Rezept is een medicijn dat behoort tot de groep pijnstillers. De pijnstiller tramadol wordt vooral voorgeschreven wanneer u last heeft van hevige pijnen of bij zenuwpijn. Maar ook kan het medicijn voorgeschreven worden als u last heeft van artrose of wanneer u kampt met een seksuele stoornis, zoals een voortijdige zaadlozing.

Tegenwoordig is het middel vrij verkrijgbaar en wordt Tramadol te koop aangeboden zonder recept. Het middel valt onder de morfineachtige pijnstillers en dit verklaart dan ook waarom dit medicijn juist wordt voorgeschreven bij hevige pijn en zenuwpijn. De pijnstiller verlicht de pijn, doordat het ervoor zorgt dat de pijnprikkels niet meer of minder hevig worden doorgegeven aan de hersenen. tramadol pijnstillers

Voor wie?

Tramadol is zowel door volwassenen als door kinderen te gebruiken. Uiteraard is de dosering voor kinderen aangepast. Voor kinderen jonger dan 1 jaar mag dit medicijn niet worden voorgeschreven. Het medicijn is verkrijgbaar in een aantal vormen, te weten:
• Bruistabletten
• Zetpillen
• Reguliere tabletten
• Oplostabletten

Na toediening van de medicijnen ervaart u over het algemeen binnen een uur verlichting van de pijn. Bij gebruik van zetpillen is dit binnen twee uur. De werkingsduur van Tramadol bedraagt gemiddeld genomen zo’n zes tot acht uur.

Er zijn echter ook 50 mg tramadol tabletten verkrijgbaar met een zogenaamde gedoseerde werking. Deze tabletten werken ongeveer twaalf uur. pijnstillers

Bijwerkingen van Tramadol

Net zoals vrijwel bij elk ander medicijn kent ook Tramadol een aantal (mogelijke) bijwerkingen. Uiteraard komen deze niet allemaal even frequent voor. Zo onderscheiden we bijwerkingen die soms, zelden en zeer zelden voorkomen. Hier een kleine opsomming die zeker niet volledig is:

• Soms:
Misselijkheid met daarbij overgeven. Meestal na enkele dagen over, omdat u dan gewend bent aan dit medicijn.
Klachten over duizeligheid en sufheid komen soms voor en ook is bekend dat Tramadol vermoeidheidsklachten op kunnen leveren.

• Zelden:
Obstipatie, waarbij het kan helpen om vezelrijk voedsel te eten om zo de darmen te prikkelen en tot actie te bewegen.
Jeuk, wat kan inhouden dat u wellicht allergisch bent voor één van de bestanddelen.
Hoofdpijn, wat niet een heel ernstige klacht is, maar wel een heel vervelende.

• Zeer zelden:
Het komt zeer zelden voor dat praten lastig is en dat u veel last heeft van de hik.
Ook komt het, gelukkig zeer zelden, voor dat u last heeft met ademhalen. Dit kan voorkomen wanneer u een hoge dosering Tramadol voorgeschreven heeft gekregen.

Depressiviteit is een andere bijwerking die zeer zelden voorkomt. Merkt u dat u hier last van krijgt, raadpleeg dan altijd direct uw arts.

Verkrijgbaarheid van het middel

Tramadol is soms zelfs zonder recept verkrijgbaar. Ook online is deze pijnstiller aan te schaffen, maar ook dan is er een recept nodig. U bent er dan zeker van dat u de juiste pijnstiller koopt. Lees in ieder geval de bijsluiter. De pijnstillers worden ook vaak op internet aangeboden zonder dat u daar een recept voor nodig heeft. Koop deze Tramadol goedkoop bij StOEH. Dit omdat u dan simpelweg weet wat u koopt en of het inderdaad de “officiële” Tramadol is. Denk er aan dat het altijd om uw gezondheid gaat en dat is een kostbaar goed. Wees hier zuinig op.

Kopen zonder recept?

U koopt het middel in Nederland of België zonder voorschrift via de StOEH.