Zorg dat je jezelf optimaal beschermt tegen creditcard fraude en voorkom enorme kosten!

Sharing is caring!

De alarmerende realiteit over creditcardfraude is dat dieven hun eigenlijke kaart niet nodig hebben om het misdrijf te plegen. Zodra ze toegang krijgen tot uw creditcardgegevens, kunnen ze beginnen met het stelen van uw geld. Ze kunnen de informatie gebruiken om online en zelfs via de telefoon te kopen. Het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen is de beste manier om frauduleuze aankopen af te schrikken.

Zorg dat je regelmatig je transactieoverzicht bekijkt

Zorg er bij het winkelen in de winkel voor dat u uw kaart zo snel mogelijk terugkrijgt. Laat het niet uit uw zicht verdwijnen. Geef bij het uitvoeren van transacties via de telefoon geen belangrijke creditcardgegevens door, tenzij u zeker bent van de reputatie van het bedrijf. Er zijn ook enkele e-mails waarin u wordt gevraagd om uw creditcardgegevens te verstrekken. Reageer niet op deze trucs. Deze worden beschouwd als phishing-oplichting.

Direct contact opnemen bij verdachte transacties

Als er een verdachte aankoop in uw kredietoverzicht staat, bel dan onmiddellijk. U kunt ook communiceren met de drie grote creditbureaus. Zij kunnen een fraudemelding op uw rekening plaatsen zodat niemand er toegang toe heeft. Het is verstandig dat u in geval van nood alle contactgegevens van uw crediteuren bijhoudt.

Je kunt ook gebruik maken van professionele diensten

Dergelijke diensten zullen uw kredietrapporten actief controleren. U wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht als uw rekeninggegevens zijn gewijzigd of als er een nieuwe rekening is geopend op uw naam.

Check elke maand je creditcard afschrift

Het is aan te raden om uw kredietafschriften snel te openen zodra u ze ontvangt. Bestudeer de aankopen die u hebt gedaan en zorg ervoor dat er geen twijfelachtige activiteiten zijn. Behandel uw rekeningen alsof het uw betaalrekening is. U moet het dus elke maand, op tijd en in zijn geheel, in orde maken. U kunt ook uw bonnen bewaren, zodat u uw uitgaven kunt vergelijken met de aankopen die op uw maandelijkse factuur staan vermeld.

Je kunt je krediet bevriezen

Dit is een zeer effectieve oplossing tegen creditcardfraude. Dit kan u helpen voorkomen dat bedrijven toegang krijgen tot uw krediet, behalve als ze al transacties met u hebben uitgevoerd. Hierdoor worden uw gegevens verzegeld, zodat nieuwe crediteuren uw kredietrapport niet kunnen bekijken. Het probleem hierbij is dat het voor u moeilijk zal zijn om een studentenlening of een hypotheek te krijgen. U moet uw kredietgegevens vrijgeven zodat u ze opnieuw kunt gebruiken. Dit duurt meestal drie dagen en er kan een kleine vergoeding voor het proces zijn.

Wat moet je doen wanneer je te maken hebt met creditcard fraude?

Of u nu uw kaart verliest of dat deze gestolen is, het eerste wat u moet doen is contact opnemen met uw uitgever. De meeste bedrijven hebben een 24-uurs klantenservice en staan te popelen om u te helpen. De Amerikaanse wet bepaalt dat het melden van diefstal of verlies van een creditcard u bevrijdt van de verantwoordelijkheid om te betalen voor illegale kosten.

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP
shares